صفحه اصلي   /   درباره آزمون‌های GRE
درباره آزمون‌های GRE

آزمون جی‌آر‌ای (GRE) مخفف عبارت Graduate Records Examination می ‌باشد. هدف آن سنجش توانایی ‌ها و معلومات فارغ التحصیلان می‌ باشد. این آزمون معمولاً برای ورود به مقاطع تحصیلی بالاتر از کارشناسی مورد نیاز است. دانشگاه‌ های آمریکایی و کانادایی معمولاً داشتن نمرهٔ بالا در این آزمون را یکی از شرایط پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد یا دکترا قرار می‌‌دهند.

بر خلاف تصور بسیاری از افراد، آزمون GRE آزمون زبان انگلیسی نیست بلکه یک تست منطق است و توانایی‌ های تحلیلی شما را مورد آزمون قرار می‌ دهد. از دانشجویی که قصد ورود به مقطع ارشد و دکترا را دارد انتظار می ‌رود یک سری از توانایی‌ های منطقی را کسب کرده باشد و بتواند استدلال‌های مختلف را تشریح کرده، ایراد های آن را برطرف کرده و یک متن انتقادی (Critical) برای هر موضوع علمی بنویسد. در واقع آزمون GRE این توانایی‌هایی فرد را قبل از ورود به مقاطع تحصیلات تکمیلی (Graduate School) و مدارس کسب و کار (Business School) مورد ارزیابی قرار می‌ دهد.

 به طور کلی دو نوع آزمون GRE وجود دارد که شامل آزمون GRE عمومی و آزمون GRE موضوعی می باشد. براساس ETS، آزمون GRE عمومی مهارت های شفاهی، ریاضی، تفکر انتقادی و نوشته‌های تحلیلی را ارزیابی می کند. آزمون عمومی دارای ۳ قسمت درک واژگان  (verbal section)، ریاضیات (quantitative  section) و قسمت نوشتاری تحلیلی (analytical writing section) می ‌باشد. سؤالات مربوط به آزمون ریاضی شامل ۲ سری سؤال ۲۷ تایی است که در ۴۷ دقیقه باید پاسخ داده شود، نمره این بخش بین ۱۳۰–۱۷۰ محاسبه می ‌شود. سوالات بخش درک واژگان شامل ۲ سری سؤال ۲۷ تایی است که باید در ۴۱ دقیقه پاسخ داده شود. نمره این بخش نیز بین ۱۳۰–۱۷۰ محاسبه می‌ شود. قسمت نوشتاری تحلیلی شامل نوشتن ۱ انشا می ‌باشد که دارای ۳۰ دقیقه زمان است. نمره این بخش از ۶ محاسبه می‌ شود.

همچنین ۳ نوع آزمون GRE موضوعی شامل رشته های ریاضیات، فیزیک، و روانشناسی می باشد. در برخی از موارد، دانشگاه ها برای پذیرش دانشجو به نمره آزمون GRE موضوعی نیاز دارند. آزمون GRE Subject هر ساله در تاریخ‌های مختلف در ماه‌های اکتبر، سپتامبر، و آوریل برگزار می‌شود.

 



© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه جامع علمی کاربردی فذا می‌باشد.